Hvorfor er det så svært at få lov at prøve naturlige stofskiftehormoner?

Hillary Clinton får det. Mange andre vil gerne prøve det. Men det får de ikke lov til af deres læge. Hvad taler vi om? Naturlige stofskiftehormoner, selvfølgelig.

Mange oplever, at det er en kamp – nogle gange en umulig kamp – at skifte fra enten Euthyrox eller Eltroxin til naturlige stofskiftehormoner. Selvom man stadig har alle symptomer på lavt stofskifte trods behandling, vil lægen ikke ændre behandlingen. Der er især to argumenter, som høres igen og igen: ”Dine blodprøver ligger inden for normalområdet” og ”Der ikke er evidens (bevis) for, at naturlige stofskiftehormoner virker”.

Men er der evidens (bevis) for at Eltroxin eller Euthyrox virker? Nej, det er der ikke. Det fremgår bl.a. af en vejledning til behandling af lavt stofskifte fra Institut for Rationel Farmakoterapi: Der er aldrig lavet studier, som beviser, at T4-behandling virker. Hvorfor er T4-behandling så standard?

ingen bevis for T4-behandling

Lyder det ikke lidt skørt, at man som patient ikke kan få lov prøve en anden type behandling, fordi der ikke er bevis for, at den virker – når nu der heller ikke er bevis for, at den behandling, som lægen gerne vil give, virker? Giver det mening?

Det kan du da roligt fortælle din læge.

Man husk også at gøre ham opmærksom på, at der er faktisk er lavet undersøgelser, der viser, at mange patienter foretrækker behandling med naturlige stofskiftehormoner. I øvrigt viser disse studier også, at det ér et sikkert alternativ.

Mennesker er så forskellige. Derfor er det også vigtigt at der anvendes forskellige typer af medicin. For dét, der virker for den ene, er måske ikke det, der virker bedst for den anden. Læs mere her: Vi er så forskellige.

Så held og lykke hos lægen næste gang. Print lige denne her ud og tag med:

DTE-from-animal-thyroid-glands-is-a-safe-alternative-to-T4-therapy-in-hypothyroid-patients

 

Læs også lige min blog om Hillary Clinton. Hun får også naturlige stofskiftehormoner!

 

lavt stofskifte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*