Sundhedsstyrelsen kræver udleveringstilladelse til Thyreoid

Nyt i Thyreoid-sagen: Glostrup Apotek må ikke længere udlevere magistralt fremstillet Thyreoid, uden at patienten har en udleveringstilladelse. Det har Sundhedsstyrelsen nu slået fast.

Sundhedsstyrelsen har lukket for udlevering af Thyreoid, uden at patienter har en særlig udleveringstilladelse. Udleveringstilladelser udstedes af Sundhedsstyrelsen i særlige tilfælde, hvis en patient har brug for medicin, som ikke markedsføres i Danmark. En rapport, som Sundhedsstyrelsen har lavet, fastslår, at det fortsat er deres vurdering, at selvom der kan påberåbes mindre forskelle på Thyreoid og Eltroxin, så er det kun i særlige tilfælde, at en given patient kan få et magistrelt fremstillet lægemiddel.

Det vil sige, at jer, der får Thyreoid, skal gå til lægen og tale med ham om at få denne udleveringstilladelse. Det er ikke længere nok, at lægen udskriver en magistral recept.

Det bliver altså lidt mere besværligt fremover at få Thyroid. Men så er det heller ikke værre. Jeg får selv medicin på en udleveringstilladelse.

Sådan foregår udlevering af medicin med udleveringstilladelse
Dengang, at jeg fik udleveringstilladelsen af min læge, tog jeg den med til apoteket sammen med en recept. Apoteket tog en kopi af udleveringstilladelsen, og jeg behøver derfor ikke at have den med hver gang, at jeg henter medicin.

I dag henter jeg altid min medicin på samme apotek, fordi de har denne kopi liggende. Men jeg afleverer blot recepten i skranken, derefter tjekker apoteket, at den stemmer overens med udleveringstilladelsen. Og så får jeg udleveret min medicin.

Det går helt smertefrit.

Få din udleveringstilladelse nu
Når du først har fået udleveringtilladelsen, er det altså ikke særligt besværligt. Det, det gælder om for dig nu, er altså at få den udleveringstilladelse til Thyreoid.

Det er din læge, der skal søge om den, og lægen kan søge om at få en generel udleveringstilladelse, så han kan udlevere Thyreoid til flere patienter, eller kan søge om en tilladelse kun til dig.

Link: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/medicin/regulering/udleveringstilladelser/mennesker/vejledning-til-ansoegningsskema-om-human-enkelt-og-human-generel-udleveringstilladelse.aspx

Lægen skal gøre gældende i ansøgningen, at du virkelig har brug for medicinen. Hvis du allerede har fået Thyreoid, og lægen kan se, at du har det væsentlig bedre på den medicin end på den markedsførte medicin, Eltroxin / Euthyrox, så burde det være let for lægen at argumentere for, at du fortsat skal have Thyreoid.

Sådan noget med Sundhedsstyrelsen kan umiddelbart lyde som om, at det tager lang tid. Men det kan gå hurtigt at få en udleveringstilladelse. Sundhedsstyrelsen skriver: ”Lægen kan ansøge digitalt, og i de tilfælde, hvor det haster, kan en ansøgning gå igennem på 24 timer. I så fald skal lægen tydeligt mærke ansøgningen ”HASTER”, og bruge fax til fremsendelse og modtagelse”.

Så få bestilt en hurtig tid hos lægen. Pøj, pøj – ud og tal med jeres læger om det.

Det er ikke sikkert, at de lægerne endnu er informeret om alt dette endnu – men det kan du jo sørge for, at de bliver. Held og lykke.

udleveringstilladelse

Jeg har afleveret en kopi af udleveringtilladelsen til min medicin én gang på apoteket. Derefter går jeg blot på apoteket med min recept og får udleveret min medicin (Liothyronin).

 

 

5 comments

 • Mette

  Hej Helle. Jeg er nu stadig lidt i panik, da min praktiserende læge INTET ved om Hashimoto’s og jeg derfor har fået min hidtil eneste recept på Thyreoid hos en privatpraktiserende læge – og uden at have fået Eltroxin / Euthyrox først

 • Lotte Eline Schaal Vejen

  Hejsa Helle,
  Jeg bliver sgi lidt stødt, når du skriver, “Så er det heller ikke værre” ! Du forudsætter i hele opslaget, at alle os der får Thyreoid har anvendt Eltroxin eller Euthyrox. Det er ikke tilfældet og derfor står vi i en meget kritisk situation, fordi SST netop understreger, at man skal have prøvet Eltroxin/Euthyrox for at få den særlige udleveringstilladelse.
  Så jo, Det er værre …!
  Det er faktisk ret slemt !
  Kh.Lotte

 • Kære Lotte, jeg giver dig fuldkommen ret, at det er en sværere situation at få en udleveringstilladelse, hvis du ikke har prøvet Eltroxin først. De fleste, der får jo Thyreoid, fordi de ikke kan tåle den anden medicin.
  Du må tage en snak med din læge om, hvad argumentationen så kan være. Lad mig høre, hvordan det går…. Jeg krydser fingre for dig! ,
  KH Helle

 • Hej Lotte
  Jeg synes bestemt ikke at opslaget forudsætter at alle har fået eltroxin eller euthyrox , kun du selv ved hvorfor du er startet med thyreoid og så må det være din læges opgave at hjælpe dig med en udleveringstilladelse . Når Helle skriver at ” så er det heller ikke værre ” læser jeg det sådan at hun ikke mener det er så svært at få en udleveringstilladelse da lægen kan søge om den digitalt.
  Selvom SST understreger at man skal have prøvet eltroxin eller euthyrox først er det stadig lægen der må argumentere hvorfor du ikke har fået det først, det må der være en grund til eller lægen har måske bare ment at du skulle starte på thyreoid som førstevalg .
  Kan godt forstå at mange bliver paniske men håber det lykkes for jer at få lægen til at hjælpe jer

  • Lotte Eline Schaal Vejen

   Hej Inger,
   Det er fordi, du ikke kender ordlyden af henstillingen fra SST. Heri understreges det, at udlevering af Thyreoid forudsætter, at man har prøvet Eltroxin og Euthyrox. Og så forudsætter dit svar, at lægen vil søge udleveringstilladelse. Det er desværre en naiv opfattelse og tyder på, at du ikke ved så meget om den aktuelle situation. Du er undskyldt og jeg vil forklare dig hvorfor : Min egen læge vil (ligesom mange andre læger) ikke behandle mit lave stofskifte, ej heller søge udleveringstilladselse eller tilskud, fordi hun er inkompetent og uvidende om stofskifteproblematikker og retter sig efter uredelige breve fra lige så inkompetente endokrinologer. Undskyld mit franske ! -men det er sandt 🙂 Og nej, det hjælper ikke at skifte læge, for de læger som udskriver Thyreoid og søger udleveringstilladelse findes der meget, meget få af og ingen inden for en rimelig afstand fra hvor jeg bor. Jeg har selv betalt for at få behandlet mit stofskifte hos en privatlæge.( men jeg er ikke millionær(førtidspension) og kan derfor ikke fortsætte hos ham) Han ønsker ikke at bidrage til SST´s korruption og elendige behandling af stofskiftepatienter ved at søge udleveringstilladelse. Hvis han gør det, slører han problemet …..og er med til at “hjælpe” SST i deres heksejagt. Det er jo heller ikke meningen, at privatlæger skal agere “skraldespand” for det offentlige sygehusvæsen og sundhedsmyndighederne. Så jeg støtter hans opfattelse.
   Tak for dine gode ønsker for mig. Jeg skal nok klare mig og har allerede skaffet Erfa-Thyreoid i Hamburg uden udgift til læge(ligesom mange andre)
   Men jeg håber du forstår og anerkender, at det IKKE er let, særligt fordi det er syge mennesker, som bringes ud i disse udfordringer/magtdemonstrationer, fordi vi har en Sundhedsstyrelse og en stand af endokrinologer, som er økonomisk afhængige af medicinalindustrien.

   NB! Jeg lider af MCS og mange allergier, derfor ønskede jeg ikke at bruge syntetisk medicin. Men jeg vil på ingen måde bruge dette argument til at søge udleveringstilladelse, fordi jeg ikke vil ligge under for SST´s magtdemonstration og deres forsøg på at sikre sig sponsorstøttemillioner fra medicinalindustrien på bekostning af syge medborgere.

   Forresten er jeg ikke et enestående tilfælde, rigtigt mange har nu fået Thyreoid-behandling hos private læger og endnu flere vil følge efter…..

   Vh.Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*