Vælg din læge med omhu: 1

læge patient

 

Overlæge ph.d., dr.med. Steen Bonnema (SB) og professor, overlæge dr.med. Laszlo Hegedüs (LH), endokrinologisk afdeling M, Odense Universitetshospital, har skrevet en ”redegørelse” om kombinationsbehandling med T3 og Thyreoid på http://thyroid.dk/wordpress.
I denne hævder de, at der ikke er evidens for kombinationsbehandling med T4/T3 og Thyreoid. Derfor, skriver de, er de ikke i stand til at tilbyde hverken T4/T3-behandling eller Thyreoid til patienterne.

De to læger når frem til denne konklusion ved at henvise hovedsagelig til deres egen forskning (8 ud af 13 kilder).  Dermed ignorerer de totalt al den nyeste forskning på området. Fx den banebrydende forskning der foregår på Miller School of Medicine – University af Miami(11), der undersøger eventuelle genetiske grunde til, at patienter reagerer forskelligt på behandling med T4. De ignorerer i det hele taget forskning fra hele verden (inkl. Danmark).

I mange andre lande – fra Norge til Indien – har lægerne taget forskningen til sig og tilbyder nu kombinationsbehandling, når standardbehandlingen ikke slår til.

Ikke ”tid” til debat
Efter som min bog, Få livet tilbage – en bog om lavt stofskifte, er en af de væsentligste kilder i SB’s og LH’s omtalte indlæg, og eftersom de tillægger mig synspunkter, som jeg ikke giver udtryk for, har jeg naturligvis tilbudt at mødes med SB og LH. Desværre kan Laszlo Hegedüs ikke afse tid – men heldigvis har Steen Bonnema sagt ja til et møde.

Mens vi venter
Mens vi venter på, at alle danske læger kommer ”up to date” med behandlingen af lavt stofskifte, er Bonnemas og Hegedüs’ indlæg er et godt eksempel på, at man som patient skal vælge sin læge med omhu.

.

Læs  SB’s og LH’s indlæg her – og se deres valg af kilder.

.
Og læs mere i: Vælg din læge med omhu: 2

4 comments

 • Marianne Wie

  Tøsedrenge……
  Og godt brølt af dig.

  Jeg læser kritik af de to omtalte læger alle steder hvor jeg søger information om LS.

  Tak fordi du stadig bruger masser af tid på at oplyse os alle, patienter som læger. Har hørt solstrålehistorier om patienter der med din bog i hånden er blevet behandlet med nye øjne. TAK
  Så det gør en forskel!

 • carina

  imponerende at vi skriver 2013 og at danske læger er så ignorante – måske de skulle se lidt tilbage i lægehistorien hvor folk havde en gennemsnitlig levetid på thyroid – at mangle T3 T1 & T2 er så farligt . jeg er nået til den konklusion at endokrinologer slet ikke burde beskæftige sig med stofskifte problemer / autoimmune sygdomme – de bør ligge under Rheamatologer .

  Skal i blive ved med at have med mine stakkels lidelsesfæller så tag dog i det mindste efteruddanelse hos Thierry Hertoghe – det må vel være muligt at i tilkalder ham så i forstår det her !

 • janne andersen

  Det glæder der mig at der er kommet mere debat omkring behandlingen. Jeg bor i USA og fik det først bedre med min Hashimotos lidelse efter kontakt til holistisk physician. Efter et års intensivt behandling med diverse vitamin og mineral tilskud plus T3 / T4 / glandular mix, er jeg nu vel-behandlet og kan påtage mig alt hvad der kommer min vej. Har endeligt fået stort overskud … såvel fysisk som mentalt.

  Jeg ønsker at alle med thyroidea lidelse kan få samme behandling som jeg har fået i USA
  … lyt til hvad min holistiske læge har at sige …
  http://youtu.be/gTLiT68-I6I
  – hendes video ikke helt “up to date” på cytokin området, men absolut værd at lytte til … hun efterlever Hippokrates Løftet … en noget anderledes behandling end det der tilbydes i DK.

 • Pingback: Når forskerne ikke tjekker deres kilder « Lavtstofskifte.info

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*