Hvem får lavt stofskifte – og hvorfor?

lavt stofskifte

Sex in the city-stjernen, Kim Cattrel har også lavt stofskifte.
Foto Shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I USA står flere kendte kvinder frem og fortæller åbent, at de har sygdommen – fx Kim Cattrel fra Sex in the City og Bay Watch-stjernen, Gena Nolin.

Vi er mange med lavt stofskifte – og vi bliver flere!
Mange flere kvinder end mænd får lavt stofskifte. Over 90% af dem, der har lavt stofskifte, får sygdommen, fordi de har den autoimmune sygdom, Hashimotos Thyreoditis. Der re væsentlig flere i dag, som har denne autoimmune sygdom, end der var for 10 år siden.

Hashimotos Thyreoditis rammer omkring 10% af befolkningen
– heraf er 80% kvinder.  

Det svarer til, at 400.000 kvinder og 100.000 mænd i Danmark lider af den skjulte sygdom, Hashimotos Thyreoditis, som er årsag til, at man får lavt stofskifte. Kun omkring 100.000 er i behandling for lavt stofskifte i Danmark.

Mange går altså ubehandlede. Er du en af dem?

Befolkningsundersøgelse i Næstved 2010- 2014​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Denne befolkningsundersøgelse er blandt de største i verden. Over 200.000 mennesker er undersøgt i frem til maj 2013. Undersøgelsen viser, at 6 % af befolkningen har lavt stofskifte. Det svarer til over 336.000 danskere. Da befolkningsundersøgelsens videnskabelige rapport ikke er udgivet i skrivende stund, er det ikke muligt at få yderligere kommentarer om undersøgelsen.

Læs også blog-indlægget om, hvor mange, der lider af lavt stofskifte.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*