Hvem får lavt stofskifte?

Vi er mange med lavt stofskifte – og vi bliver flere!

Hvornår har man lavt stofskifte? Det har man, når man har for få eller ingen stofskiftehormoner i kroppen. Det kan måles i en blodprøve, hvor mange stofskiftehormoner, der er i blodet. Hvis det ligger inden for en fastsat referenceværdi, har man lavt stofskifte.

Det kan måles i en blodprøve, hvor mange stofskiftehormoner, der er i blodet. Hvis det ligger inden for en fastsat referenceværdi, har man lavt stofskifte.

Befolkningsundersøgelse i Næstved 2010- 2014​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Denne befolkningsundersøgelse er blandt de største i verden. Over 200.000 mennesker er undersøgt i frem til maj 2013. Undersøgelsen viser, at 6 % af befolkningen har lavt stofskifte. Det svarer til over 336.000 danskere. Da befolkningsundersøgelsens videnskabelige rapport ikke er udgivet i skrivende stund, er det ikke muligt at få yderligere kommentarer om undersøgelsen.

Læs også blog-indlægget om, hvor mange, der lider af lavt stofskifte.

Også de kendte får lavt stofskifte I andre lande, hvor der er mere fokus på lavt stofskifte, har kendte kvinder stået frem og fortalt, at de har sygdommen.

Sex in the city-stjernen, Kim Cattrel – se artikel. ​Baywatch-stjernen, Gena Lee Nolin – se artikel

catrel

Mange flere kvinder end mænd får lavt stofskifte

Over 90% af dem, der har lavt stofskifte, får sygdommen, fordi de har den autoimmune sygdom, Hashimotos Thyreoditis.
Hashimotos Thyreoditis rammer omkring 10% af befolkningen – heraf er 80% kvinder.

Det svarer til, at 400.000 kvinder og 100.000 mænd i Danmark lider af den skjulte sygdom, Hashimotos Thyreoditis, som er årsag til, at man får lavt stofskifte. Kun omkring 100.000 er i behandling for lavt stofskifte i Danmark.Mange går altså ubehandlede. Er du en af dem?

Typisk får man lavt stofskifte, når man er lidt oppe i årerne – men alle kan få lavt stofskifte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*