En af verdens mest magtfulde kvinder får naturlige stofskiftehormoner

USA’s præsidentkandidat, Hillary Clinton, behandles for lavt stofskifte med en type medicin, som mange danske læger tager afstand fra.

Der er en stor chance for, at USAs næste præsident bliver en kvinde. Og oven I købet en kvinde med lavt stofskifte.

Da Hillary Clintons præsident kampagne blev skudt i gang i går, blev en masse information om kandidaten offentliggjort – alt fra skatteopgørelser til sundhedsstatus. Præsidentkandidatens læge, Dr. Lisa Bardack, udtalte, at Hillary Clintons fysiske tilstand er fremragende, og at hun er egnet til at tjene som præsident for USA. Også Clintons medicinforbrug blev offentliggjort, og det er her, at det bliver interessant.

Det oplyses, at Hillary Clinton tager antihestamin og B12-vitaminer. No big deal – antihestaminer og B12 kender de fleste til. Men præsidentkandidaten tager også Armour Thyroid – naturlige stofskiftehormoner – for behandling af lavt stofskifte!

Thyroid-behandling kan være svært at få

Nu kender jeg flere, der får Thyroid-behandling, og disse mennesker har det også fremragende. Så for mig, er det ”no big deal”, at USA´s måske kommende præsident er i behandling for lavt stofskifte. Jeg er da ikke i tvivl om, at hun kan klare jobbet – hun er jo skarp som en ragekniv. Og det kan man godt være, selvom man har lavt stofskifte, bare man er velbehandlet.

Men faktisk er det i sundhedsvæsnet en ”big deal”, at præsidentkandidaten får Thyroid, for det er en type medicin, som mange patienter ikke “får lov” at prøve.

 

Uvidende læger

Jeg har så mange eksempler på, at patienter, der ikke trives Eltroxin eller Euthyrox, bare må affinde sig med symptomerne og ikke får lov at prøve andre typer medicin.

For eksempel er det ikke lang tid siden, at jeg talte med en kvinde, der var sendt til endokrinolog på et privathospital. Her havde kvinden forespurgt om muligheden for at få ”naturlige stofskifte hormoner” – altså thyroid-behandling – da hun stadig ikke følte sig rask på Eltroxin-behandling.

Svaret fra endokrinologen var: Nej, det giver vi ikke her – thyroid er jo ikke bedre end “hakkede rotter og mus”.

Og denne kommentar er desværre ikke enestående. Igen og igen oplever stofskiftepatienter, at de ikke kan få lov at prøve den behandling, som USA’s præsidentkandidat får – Thyroid.

Måske fordi lægerne ikke kender medicinen – eller måske fordi de har hørt et eller andet om den, som de ikke helt husker. En ting er jeg blevet sikker på, det er, at myter også trives i lægemiljøer, for jeg har hørt masser kommentarer som disse fra læger:

  • Thyroid er farligt og kan smitte med sygdomme fra dyr,
  • Thyroid er farligt og giver dårligt hjerte
  • Thyroid er slet ikke medicin – men alternativ naturmedicin
  • Thyroid indeholder for meget T3 i forhold til T4

Osv. osv… og det bunder alt sammen i uvidenhed hos lægerne.

Derfor må mange, mange patienter, der ikke har det godt på den gængse behandling for lavt stofskifte, forsætte med at have symptomer uden at få lov at prøve denne behandling, som fx hjælper Amerikas præsidentkandidat til at være egnet til denne krævende post.

Mon præsidentkandidaten får farlig medicin?

Og helt ærligt? Hvis denne type medicin er det samme som ”hakkede rotter og mus” eller er farlig, fordi den kan overføre sygdomme fra grise til mennesker, mon så USA’s måske kommende præsident ville blive behandlet med den? Mon ikke lige præcis denne kvinde får den allerbedste behandling?

Det tror jeg. Og ja, jeg ved godt, at det ikke er alle stofskiftepatienter, der har behov for at blive behandlet med Thyroid. Men helt ærligt, hvis dem, som ikke kommer tilbage på fuld kraft ved behandling med Eltroxin eller Euthyrox, ikke får lov at ”prøve” andre typer medicin – så er der da noget galt.

Og ja, selvfølgelig kan Thyroid være farlig, hvis den overdosseres. Men al medicin kan være farligt i de forkerte doser.

Ring til en kollega – eller til producenten

Derfor er mit råd til de læger, der ikke kender til behandling med Thyroid, at de skal kontakte en læge-kollega, som har erfaringen. Eller de kan kontakte producenten og spørge ind til dosering – der er mange måder at tilegne sig ny viden på.

Og til de endokrinologer, der bare ikke er interesserede i at anvende andre typer medicin end Eltroxin eller Euthyrox: Helt ærligt, mon ikke I skulle stoppe med at tage patienter med lavt stofskifte ind i jeres klinik? For hvad har I at tilbyde, hvis I kun tilbyder den samme medicin, som den praktiserende læge?

Jeg tror ikke, at jeg har hørt nogle endokrinologer påstå, at alle patienter med lavt stofskifte kommer til at føle sig raske på Eltroxin eller Euthyrox. De er ganske klar over, at der er en stor gruppe patienter, der aldrig rigtig bliver friske, selvom de bliver behandlet.

Spørgsmålet er, hvad man så gør med disse patienter? Skal de have en førtidspension? Skal de sendes til psykiatrisk afdeling?

Ja, der er mange muligheder. Men helt ærligt, er det ikke en ide, at afprøve en behandling med Thyroid, inden patienten rutinemæssigt opgives og ender på antidepressiver og overførselsindkomst?

Når ret skal være ret, så er der heldigvis læger i Danmark, der også behandler med Thyroid – men desværre er der ikke ret mange.

Der er en ekstrem angst blandt mange læger for at prøve Thyroid (eller kombinationsbehandling med T3), men helt ærligt? Hvis man kan blive præsident kandidat på denne medicin – er det så ikke værd at prøve inden patienten sendes til psykiatrisk afdeling eller der søges en førtidspension?

 

Hillary Clinton
– USA’s præsident kandidat
– og en kvinde med lavt stofskifte

 

 

hillary clinton, lavt stofskifte, naturlige stofskiftehormoner

Hilary Clinton – USA’s præsident kandidat – og en kvinde med lavt stofskifte.
Foto: Visions Of America LLC/123rf

 

Links til mere om Hillary Clinton:

Daily Mail
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3181683/Hillary-Clinton-s-doctor-gives-clean-bill-health-2012-concussion-says-s-blood-thinners-clot-sinuses-takes-thyroid-pills-day.html

New York Times
http://www.nytimes.com/politics/first-draft/2015/07/31/doctor-says-hillary-clinton-is-fit-to-serve/?_r=0

Foxnews
http://www.foxnews.com/health/2015/07/31/clinton-health-care-statement-what-medications-is-hillary-taking/

 

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*