Slipper du for at fryse, nu hvor sommeren kommer?

lavt stofskifte fryser
Sommer, sol og varme! Jeg nyder hvert sekund – især når jeg står og kigger på mine får og lam. Ofte kommer jeg til at tænke på tiden, hvor jeg ikke fik en behandling for lavt stofskifte, som virkede. Dengang var det varme vejr noget andet end ”bare” en dejlig luksus.

Dengang var varmen den direkte årsag til, at jeg ikke behøvede at pakke mig ind i meget varmt tøj og alligevel gå og fryse. Dengang slap jeg for at fryse konstant så længe solen var fremme og temperaturen var over 24 grader!

Dét at fryse er faktisk et almindeligt symptom på lavt stofskifte. Når stofskiftet er lavt, producerer kroppen mindre varme, og kroppens processer foregår langsommere. Dette føre til, at kropstemperaturen falder, og at man konstant føler sig kold eller lettere fryser, fordi kroppen ikke genererer eller bevarer varme så effektivt som normalt.

For når kroppen har for lidt stofskiftehormon, så falder kroppens stofskifte, og produktionen af varme i kroppen falder. Det sker ved, at antallet og aktiviteten af mitokondrier – cellernes kraftværker – nedsættes, hvilket bl.a. fører til mindre varmeproduktion.

Dette resulterer i, at man ofte oplever at være konstant kold, og at man let fryser, da deres kroppe simpelthen ikke producerer lige så meget varme, som hvis man havde et normalt fungerende stofskifte.

Derudover kan lavt stofskifte også nedsætte blodgennemstrømningen, hvilket igen kan føre til en fornemmelse af kulde, især i hænder og fødder.

I dag er jeg velbehandlet for lavt stofskifte, og jeg går ikke og fryser mere. Men alligevel er det vidunderligt at mærke varmen fra solen.

 

NB: At man er kold og let fryser er kun ET symptom på lavt stofskifte. Desværre er der mange andre symptomer, som kan have endnu større konsekvenser for et normalt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*