Skal vi ikke hjælpe Klarlund til at vide lidt mere om lavt stofskifte?

bog til bente klarlund

Professor Bente Klarlund ved en masse om sundhed, og hun kan forklare det på en måde, så alle forstår det. Det er der ingen tvivl om. Hun er også blevet kåret som ”den mest troværdige & magtfulde danske sundhedsforsker”.

Desuden skriver hun fast i Politiken, hvor hun også er brevkasse redaktør, og i dag så jeg denne artikel:

http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/sundhed/sundhedsp/ECE2068404/klarlunds-brevkasse-saadan-ved-du-om-du-har-lavt-stofskifte/

Jeg blev godt nok overrasket over det overfladisk svar hun gav til en læser, der havde et spørgsmål vedrørende lavt stofskifte. OK, der er ikke altid plads til så meget i den trykte avis. Men hun skrev også at ”for lavt stofskifte opstår hyppigst hos ældre. Cirka 2 procent af alle kvinder over 60 år har lavt stofskifte”.

2 procent? Den holder ikke. Hele 6 % af befolkningen har lavt stofskifte – og 10 % af befolkningen har Hashimotos Thyreoiditis, og dem, der ikke har lavt stofskifte nu, vil udvikle det hen ad vejen.
Desuden er der også mange under 60 år, der får denne sygdom.

Læseren skriver, at hun ”hun har taget på – trods kostomlægning, og at hun ikke ser så muntert på fremtidsudsigten. Desuden vil hun gerne holde op med at spise Eltroxin”.

Her er Klarlunds svar, at det skal hun ikke, for så får hun bare mange symptomer. Nej, naturligvis skal man ikke holde op med at tage medicin, når man har lavt stofskifte, Men der er jo muligheden for at skifte medicin – den nævner Klarlund bare ikke.

Hun svarer nemlig: ”Behandlingen (af lavt stofskifte, red) er små doser medicin af den type, du får”.

Skal vi ikke fortælle Klarlund, at der udover Eltroxin også er et andet T4-præparat, nemlig Euthyrox? Og at T4-behandling kan suppleres med T3, fx Liothyronin – såkaldt kombinationsbehandling. Og man kan også blive behandlet med naturlige stofskiftehormoner.

Ville det ikke være dejligt, hvis Bente Klarlund, der står for en stor en del af sundhedsformidlingen i danske medier, kommer til at kende lidt mere til lavt stofskifte?

Jeg vil i hvert fald rigtig gerne hjælpe hende med at få mere viden på dette område. Derfor sender jeg min bog, Få livet tilbage, til hende.

Måske skulle I også sende hende en besked, så hun bliver klar over, at der er mange, der har lavt stofskifte. Måske skulle I også fortælle hende, hvilken medicin, I får – og måske gøre opmærksom på, at der er ret mange, der ikke får det godt på den ene type medicin, hun omtaler, Eltroxin?

 

3 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*