Ømme muskler, lavt stofskifte og træning

“Fra starten vidste jeg ikke, at der var en sammenhæng mellem mine ømme muskler og lavt stofskifte.

Jeg var desperat, fordi min fysik blev dårligere og dårligere. Jeg tog på, og jeg orkede ikke at motionere. Min praktiserende læge havde sagt, at motion var vigtigt, så jeg meldte mig til træning og fik en personlig træner – en fysioterapeut. Tre måneder kæmpede jeg mig igennem træning mindst tre gange om ugen, inden jeg gav op.”

I den tid skete der ingen forbedring i min fysiske præstation. Jeg skrev ned, hvor mange gentagelser jeg kunne tage, og hvor langt jeg kunne nå på løbebåndet. Det gik aldrig fremad – enten stod det stille, eller også kunne jeg mindre end sidst.

Uddrag fra bogen FÅ LIVET TILBAGE

 

Har du det også sådan?
Og har du lavt stofskifte?
Så er der en god grund til, at du har ondt i musklerne og ikke kan træne.

 

Lavt stofskifte ændrer dine muskler

Lavt stofskifte kan give myopati. Myopati er en samlet betegnelse for muskelsygdom.

Musklerne fungerer nemlig ikke normalt, når muskelcellerne mangler stofskiftehormon. Stofskiftehormonet T3 er afgørende for cellefornyelse i musklerne, som ovenikøbet er kroppens største væv.

Symptomerne på myopati som følge af lavt stofskifte er typisk muskelsvaghed og langsomme reflekser. Nogle oplever også ømhed, stivhed og kramper i muskulaturen.

Studier viser, at der sker en decideret ændring af muskelfibrene, når der er underskud af stofskifte hormonet T3. Derfor kommer man meget hurtigt til at føle sig muskeltræt, og musklerne syrer lettere til.

Derfor kommer man ikke i bedre og bedre form, når man forsøger at træne. Det er faktisk umuligt at forbedre sin præstation.

 

De fleste med lavt stofskifte oplever problemer med musklerne

Forskning har vist at omkring 80 % af alle med lavt stofskifte, vil opleve problemer med musklerne.

Det kan tage op til to år, før muskelfibrenes sammensætning bliver normal igen, efter du er sat i behandling for lavt stofskifte.

 

 

Positiv anti-TPO, altså Hashimotos Thyreoiditis, kan også være årsag til ømme muskler og ledsmerter. Men forskningen har endnu ikke klarlagt, hvad det skyldes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*