Ny forskning: Forbindelsen mellem lavt stofskifte og knyster

Nye forskningsresultater viser en overraskende forbindelse mellem lavt stofskifte og hallux valgus, bedre kendt som knyster. Knyster er en almindelig fodlidelse, der primært rammer kvinder.

Af Lavtstofskifte.info

Det har længe været kendt, at stofskiftesygdom er forbundet med udviklingen af knyster, hallux valgus. Men den præcise årsag til denne forbindelse mellem stofskiftesygdom og knyster er fortsat uklar.

Kinesiske forskere har for nylig offentliggjort nye forskningsresultater på området. Der blev det heller ikke klarlagt hvorfor, der er en forbindelse. De fandt heller ingen sammenhæng mellem højt stofskifte og knyster.

Derimod var forbindelsen mellem lavt stofskifte og knyster (hallux valgus) tydelig.

Knyster påvirker millioner af mennesker globalt

Lavt stofskifte spiller altså en væsentlig rolle i udviklingen af knyster. Forskerne anbefaler, at der skal være opmærksomhed omkring dette for at kunne forebygge og behandle tidligt. Knyster er en tilstand, der påvirker millioner af mennesker over hele verden.

Forskerne understreger desuden behovet for yderligere studier, men påpeger, at disse resultater er et vigtigt skridt i forståelsen af, hvordan lavt stofskifte kan påvirke muskler, knogler, led og de tilhørende strukturer, såsom sener, i forbindelse med muskuloskeletale lidelser.

 

Kilde:
Xiong B, Bai Z, Cao X, Nie D, Zhang C, Sun X, Guo Z, Wen J, Sun W. Causal relationship between thyroid dysfunction and hallux valgus: A two-sample Mendelian randomization study. Front Endocrinol (Lausanne). 2023 Mar 8;14:1115834. doi: 10.3389/fendo.2023.1115834. PMID: 36967762; PMCID: PMC10030973.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*