Thyreoid – forbydes ikke og produceres stadig

Glostrup Apotek kæmper for, at patienter fortsat kan få Thyreoid magistrelt.

I de sidste par dage er jeg blevet kimet og ”skrevet” ned. Grunden er, at der tilsyneladende er sket afgørende ting med hensyn til produktionen af Thyreoid, naturlige stofskiftehormoner, på Glostrup Apotek.

Der er gået rigtig mange rygter, så for at få styr på det hele på en gang, ringede jeg til Glostrup Apoteks Steen Mejlhede og Kristian Østergaard og spurgte ind til fakta:

Afslag
Ifølge Steen Mejlgaard og Kristian Østergaard er der faktisk sket det, at Glostrup Apotek har fået afslag på fortsat at kunne producere og udlevere Thyreoid magistralt uden særlig tilladelse fra Sundhedsstyrelsen. Det vil betyde, at ens læge skal søge Sundhedstyrelsen om en udleveringstilladelse før en lovlig udlevering kan foregå.

Afslaget får ikke betydning endnu – apoteket har klaget over afgørelsen
Steen Mejlgaard og Kristian Østergaard forventer ikke at afslaget får betydning for produktionen og udleveringen endnu. Det gør det ikke, fordi Glostrup Apotek endnu en gang henvender sig til ministeriet og klager over afgørelsen. Indtil denne klage er blevet behandlet, vil apoteket fortsætte som hidtil.

2 år gammel sag
Afslaget er den foreløbige afgørelse på en sag, der har kørt i 2 år og altså ikke et resultat af den megen fokus, der har været på lavt stofskifte på det seneste. Og sagen er altså langtfra slut. Steen Mejlgaard og Kristian Østergaard mener, at afgørelsen er truffet på et helt forkert grundlag og har derfor appelleret afgørelsen igen.

Eltroxin og Thyreoid er ens?
Baggrunden for afslaget på magistralt fremstillet Thyreoid er, at Sundhedsstyrelsen mener, at der findes tilsvarende medicin på markedet i Danmark. Det er nemlig sådan, at hvis industrien markedfører tilsvarende medicin i Danmark, så må man ikke fremstille og udlevere lignende medicin magistralt.

Hvad er det så for en medicin, man kan få, som svarer til Thyreoid, kunne man spørge?

Jo, ifølge sundhedsstyrelsen er det såmænd Eltroxin og Euthyrox. Altså rene T4 produkter. Og det er jo ikke det samme, da Eltroxin og Euthyrox kun indeholder T4, og Thyreoid indeholder både T4 og T3 mm. Derudover er indholdsstofferne også forskellige.

Så umiddelbart burde Glostrup Apotek have en god sag, når de klager over afgørelsen.

 

Får man altid normalt niveau af T3 i hjernen ved behandling med T4?
Forskning tyder på, at det gør man ikke altid. Læs her. 

 

glostrup apotek

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*