Lavt stofskifte giver muskelsmerter hos 80%

De fleste med lavt stofskifte har muskelsmerter

Næsten 80 procent af alle med lavt stofskifte kæmper med muskelsmerter og svaghed i musklerne, også kendt som hypothyroid myopati.

Lider du af muskelsvaghed og muskelsmerter? Så er du måske blandt de 80 procent med lavt stofskifte, der kæmper med ”hypothyroid myopati”. Denne sygdom er især fremtrædende blandt dem, der lider af svær eller ubehandlet lavt stofskifte, og den kan føre til alvorlige funktionelle begrænsninger.

Der er også mange, som er i behandling for lavt stofskifte, som oplever muskelsmerter og muskelsvaghed. Det kan skyldes, at behandlingen ikke er optimal.

Rammer primært kvinder.

Blandt de almindelige symptomer er muskelkramper, træthed og svaghed, især efter anstrengelse. Forskningen påpeger også, at sværhedsgraden af myopati ofte korrelerer med varigheden og graden af mangel på stofskiftehormoner.

Kvinder mere udsatte for denne hypothyroid myopati end mænd, og den kan manifestere sig i alle aldre

Muskelsmerter skal ikke behandles – det skal stofskiftet derimod

Myopati er en samlet betegnelse for sygdomme, der angriber musklerne, hvilket resulterer i svaghed og træthed. Hos patienter med hypothyroid myopati er det ikke musklerne, der skal behandles, men derimod stofskiftet, som skal reguleres med medicin.

Med den rette medicin, kan niveauet af stofskiftehormoner i kroppen normaliseres, hvilket i løbet af noget tid hjælper på de muskulære symptomer.

 

Kilde: Hypothyroid Myopathy – StatPearls – NCBI Bookshelf (nih.gov)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*