“Musearm” kan være et symptom på lavt stofskifte eller diabetes

Man bør screene patienter med karpaltunnelsyndrom (populært kaldet musearm) for lavt stofskifte og diabetes, viser ny undersøgelse. Undersøgelsen viser samtidig, at selvom der er en omkostning ved screeningen, vil “pengene vil være givet godt ud”.
Min egen musearm forsvandt fuldstændigt sammen med en masse andre gener, da jeg endelig fik den rigtige medicin for mit lave stofskifte.

Konstant prikkende smerter i fingrene, der strålede op gennem min højre arm og helt op til nakken. I gennem flere år gjorde det så ondt, at jeg ikke kunne bruge et tastatur. Det gjorde så ondt, at jeg ikke kunne ikke cykle eller fx hænge tøj op. Ofte måtte jeg gå med min højre arm bøjet, så hånden lå ind til halsen for at lindre smerterne. Hos lægen fik jeg diagnosen “musearm” – han mente altså, at jeg sad for meget ved tastaturet. Og det lød jo sandsynligt, for som journalist sad jeg jo rigtig meget ved tastaturet. Men det lød også lidt underligt, for jeg havde da aldrig haft musearm før.

Lægerne kendte ikke sammenhængen
På det tidspunkt var jeg rigtig syg af lavt stofskifte. Jeg var i behandling med Eltroxin (T4), og mine blodprøver så normale ud. Og alligevel havde jeg det rigtig skidt på alle mulige måder – dårlig hukommelse, koncentrationsbesvær, jeg frøs konstant, og jeg havde ondt i knæ og hofter. “Musearmen” var én gene blandt mange.

Men hverken jeg – eller nogle af de læger, jeg tilså, havde mistanke til, at “musearmen” skyldtes det lave stofskifte. I stedet fik jeg behandling hos hos en rigtig dygtig fysioterapeut, der kunne lindre smerterne, men ikke få dem til at forsvinde.

Men musearmen forsvandt som dug for solen sammen med de andre symptomer, da jeg skiftede til en læge, som gav mig en anden type behandling (kombinationsbehandling med T4 og T3).

Siden jeg har jeg ikke på noget tidspunkt mærket noget til min “musearm” – også selv om jeg igen sidder det meste af dagen ved et tastatur.

Ondt i fingre og håndled?
Har du ondt i fingrene og håndleddet, har du måske lavt stofskifte – og er du allerede i behandling for lavt stofskifte, så er du måske ikke velbehandlet.

Da jeg lavede research til min bog “Få livet tilbage” læste jeg faktisk en del videnskabelige undersøgelser, der påviste en tydelig sammenhæng mellem u- eller underbehandlet lavt stofskifte og karpaltunnelsydrom.

Denne nye undersøgelse, som jeg støtte på i dag, konkluderer, at blandt personer med karpaltunnelsyndrom, er der er en overvægt af patienter, som lider af  lavt stofskifte og diabetes. Derfor konkluderer forskerne, at “pengene vil være givet godt ud”, hvis man screener alle, der klager over smerter i fingrene – altså karpaltunnelsyndrom – for lavt stofskifte og diabetes.

Undersøgelsen er foretaget på Department of Trauma and Orthopaedic Surgery i England.

Kilde

 

33386522_s-karpal-tunnel-syndromv2

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*