Lavt T3 i hjertet kan være årsag til hjertevigt

Lavt niveau af T3 i hjertevævet kan forårsage hjertesvigt. Det viser nye undersøgelser fra National Institutes of Health og American Diabetes Association.

Normalt måles stofskiftehormoner i blodet, men forskerne har i et nyt studie konkluderet, at der ikke behøver at være overensstemmelse med niveauet af T3 i blodprøven og i fx hjertevævet: – En person med hjertesygdom og lavt T3 i hjertevævet kan have normale blodprøver, siger forskerne.

Studiet viser, at der tydeligvis er behov for mere opmærksomhed på at undersøge effekten af lavt niveau af T3 i hjertet, og den rolle det spiller for udviklingen af hjertesvigt. De mener nemlig, at der er så meget frygt for overbehandling med T3, at læger generelt helt undgår at behandle hjertepatienter med stofskiftehormoner.

Men forskerne har så gode resultater med studiet, der er udført på rotter med mild diabetes, at næste skridt er at lave kliniske studier på mennesker.

Her skal det også undersøges, i hvor stort omfang hjertesvigt sker på grund af den diagnosticerede sygdom, og i hvor stort omfang det faktisk skyldes lave niveauer af T3 i hjertet.

hjerte

Kilder: National Institutes of Health og the American Diabetes Association