”Hvorfor har vi ikke hørt fra dig i flere år?”

Helle Sydendal

”Hvorfor har vi ikke hørt så meget fra dig i flere år? Har du mistet interessen for at kæmpe for bedre behandling af os med lavt stofskifte?”
”Har du det selv så godt nu, at du ikke interesserer dig for os andre, der stadig kæmper?”
Osv. osv. Det er spørgsmål, som jeg ofte får i min indbakke.

Men nej! Jeg har ikke mistet interessen for lavt stofskifte. Jeg har heller ikke mistet min indignation over, at mange får at vide, at de er velbehandlede for lavt stofskifte – på trods af, at de lider med alt fra overvægt, ondt i muskler og led, glemsomhed til depression, forhøjet kolesterol, og hvad der ellers kan følge med diagnosen.

Jeg synes stadig, at det er frygteligt, at alt for mange ikke får en behandling, der virker.

Og mit stofskifte? Jo, det har det fint. Mit stofskifte er stadig velbehandlet og jeg har ingen symptomer på lavt stofskifte.

Men der ér grund til, at I ikke har hørt så meget fra mig.

Så blev jeg syg – igen

Jeg er åbenbart en magnet for sygdomme! Først fik jeg lavt stofskifte – en arvelig sygdom. Jeg nåede at blive meget syg af det, inden jeg fik en læge, som gav mig den rette medicinske behandling.

I 2017 blev jeg syg igen. Denne gang af en flåtoverført sygdom – neuroborreliose, altså borreliose i centralnervesystemet. Jeg nåede at få dobbeltsyn, mistede sa, miste hørelsen på venstre øre og blive lam i ansigtet mm, før jeg blev indlagt på sygehuset. For at gøre en lang historie kort, så var jeg indlagt på sygehusets infektionsmedicinske afdeling i fire uger.

Da jeg blev udskrevet var det med bl.a. halvsidig lammelse i ansigtet, dobbeltsyn og problemer med hørelsen. Der er nu gået nogle år. Jeg kan stadig ikke, hvad jeg kunne før, og jeg kommer aldrig til det.

Derfor er min mand, Palle, og jeg flyttet på landet, hvor jeg har ro og natur omkring mig. Det har jeg brug for – og jeg elsker at bo på landet.

Før og nu – jeg kan ikke det samme

Tidligere arbejdede jeg fuld tid, passede jeg familien og dyrkede mine interesser i min fritid. En af mine interesser er ”lavt stofskifte”. Jeg skrev en bog (Få Livet Tilbage), jeg skrev på min blog (www.lavtstofskifte.info). Og jeg talte med syge mennesker i min fritid. Det gjorde mig glad at hjælpe dem til at få bedre behandling og til at få deres liv tilbage fra lavt stofskifte.

Så mange ting kan jeg slet ikke lave i dag.

Når jeg har arbejdet et antal timer, har jeg brug for at gå ture i naturen, hygge med mine hunde og fodre mine høns.

Når jeg har arbejdet, så har jeg ikke overskud til at tage en tørn i kampen for os med lavt stofskifte. Desværre. For jeg ville gerne.

Hvorfor bruger du ikke tiden på lavt stofskifte?

Mange har spurgt mig, om jeg så bare ikke kan gøre det ”at hjælpe med lavt stofskifte” til ”mit arbejde”?

Tidligere har jeg principielt været imod det.

Men jer, der har argumenteret for, at jeg skulle se at komme i gang, sagde til mig: ”Alle jo skal have betaling for deres tid”. Og de forklarede, at hvis de ikke kunne booke en tid til snak hos dig, så brugte de i stedet deres penge på at gå til alt fra mindfulness, yoga til clairvoyance.

Så efter længere tids eftertanke, er jeg nu engageret i lavt stofskifte igen. Men nu bruger jeg min arbejdstid til det.

Book tid og få en snak med mig

Jeg holder foredrag en gang imellem. Og som noget nyt er det nu muligt at booke ”coaching/samtale om lavt stofskifte” hos mig i det omfang, at det ikke bliver for meget for mig.

Selvfølgelig er jeg ikke læge, og jeg kan naturligvis ikke rådgive om medicinske doser etc. Men jeg kender til at være frustreret over, at man stadig har det skidt, selv om man får at vide, at man er velbehandlet. Så måske kan jeg hjælpe dig med, hvordan du kommer videre i dit forløb. Hvilke argumenter kan du bruge? Har du forstået dine blodprøvetal? Vil du prøve lykken med læge i udlandet, osv.

Hvis du er interesseret, så kan du læse mere her: Booking.

Og så vil jeg til slut bare sige tak for, at du læste med her om årsagen til, at jeg har været særlig aktiv på min blog i noget tid.

Man kan blive syg af andet end lavt stofskifte!

 

KH 
Helle

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*