Hjemmetest måler kun TSH

Drop ny hjemmetest og gå til lægen, hvis du vil have tjekket dit stofskifte.

I disse dage har flere spurgt mig, om ikke det er en ide at tage en hjemmetest for at se, hvordan det står til med stofskiftet. Min personlige holdning er generelt, at man skal holde sig fra hjemmetest. Måske lige bortset fra graviditetstest – som jo er en test, de fleste gerne vil sidde med i ro og fred derhjemme. Men når det gælder sygdom, mener jeg derimod, at hjemmetest er et problem.

Falsk tryghed
For det første, hvordan kan man være sikker på, at resultatet er rigtigt?
Måske er testen god nok, men hvad nu, hvis man ikke har foretaget testen korrekt? Ved et positivt resultat vil man tage til lægen – og skulle den være falsk positiv, så skal lægen nok gøre opmærksom på det. Så det er ikke det værste.

Men hvad nu, hvis testen er falsk negativ?
Det kan være medvirkende til, at nogle mennesker undlader at gå til lægen. Jeg oplever faktisk ret ofte mange, der ikke vil gå til lægen med mindre, det er højest nødvendig. Og en negativ test, kan måske få disse mennesker til at gå for længe med sygdommen, inden de kommer til lægen.

TSH kan man få målt hos lægen
For det andet giver den test, som flere har henvist til, slet ikke det rette billede af, om man skal i behandling for lavt stofskifte.
Testen, der kan købes hos Prima-test.dk, kaldes en ”Thyroid-test”. Den koster 124,95 kr. plus forsendelse, og den er ret ligegyldig, da den tester koncentrationen af TSH i blodet.

Det er jo netop TSH, som er standard hos lægen. Og netop TSH giver jo ikke altid det fulde billede af, om man har lavt stofskifte – eller om man er velbehandlet. Det er netop det mange både forskere, læger og stofskiftesyge ihærdigt forsøger at gøre opmærksom på i disse år.

Ikke følsom nok
For det tredje – testen bliver først positiv, hvis TSH’en er over 5 lU/mL (Jeg spurgt firmaet, hvordan testen virker).

Mange har glæde af at blive sat i behandling, inden deres TSH ligger på 5 lU/mL bl.a. gravide, og kvinder der gerne vil være gravide. Så dermed kan man vel konkludere, at hjemmetesten ikke er meget bevendt. Gå derimod til din læge, hvis du har de kliniske symptomer på lavt stofskifte.

Derfor synes jeg slet ikke, at man skal teste sig selv for stofskiftesygdom derhjemme.

Orima hjemmetesten bliver først positiv, hvis TSH’en er over 5 lU/mL. Mange har glæde af at blive sat i behandling, inden deres TSH ligger på 5 lU/mL bl.a. gravide, og kvinder der gerne vil være gravide. Derfor er hjemmetesten ikke  meget bevendt

Prima hjemmetesten bliver først positiv, hvis TSH’en er over 5 lU/mL.
Mange har glæde af at blive sat i behandling, inden deres TSH ligger på 5 lU/mL bl.a. gravide, og kvinder der gerne vil være gravide. Derfor er hjemmetesten ikke meget bevendt

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*