En gammel nyhed – men desværre stadig sørgelig aktuel

Norge

Per Egil Hegge beskriver i bogen, hvordan hans kone, Birgit, omkring 1984 bliver mere og mere syg med en række diffuse symptomer: træthed, hukommelsesbesvær, kraftige menstruationer osv.
Hun bliver sendt fra undersøgelse til undersøgelse uden at lægerne er i stand til at finde ud af hvad hun fejler. Hypothyreose – lavt stofskifte – bliver udelukket – hendes tal er jo normale! Og det er lige her en af Per Egil Hegges hovedpointer ligger: Lægerne stoler for meget på tallene og er slet ikke opmærksomme nok på patientens symptomer.
Da Per Egil Hegges kone endelig får den rette behandling sker det…… i USA! I Norge er lægerne på ingen måde i stand til at give hverken den rette diagnose eller behandling. Det giver anledning til et voldsomt opgør med lægestandens magtstrukturer og undervisningen i medicin i Norge.

Resten bør du selv læse.

Bogen er udsolgt fra forlaget og bliver ikke genoptrykt, men det er muligt at downloade bogen her.

Bogen gør et stort indtryk på de fleste, som læser den og den har gjort en stor forskel i Norge. Da Per Egil Hegges kone bliver syg i 1984 regnes hypothyreose for en sjælden men ukompliceret sygdom. I 2013 er 8% af alle norske kvinde og 2% af alle norske mænd i behandling.
I Danmark er vi ikke kommet helt så langt – endnu. Der er rigtig mange, der stadig ikke er diagnosticerede.

2 comments

 • birthe egegaard

  hej. i bogen få livet tilbage side 34 bliver der nævnt . Min nye speciallæge,der ikke kun kigger på blodprøven. kunne man oplyse hvem denne læge er.
  på forhånd tak
  Birthe

 • May I just say what a relief to discover someone who truly knows what they’re talking about on the web.
  You actually understand how to bring a problem to light and make it important.
  More people have to check this out and understand this side of your story.
  I was surprised that you aren’t more popular since you certainly possess the
  gift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*