Der er åbnet op for kombinationsbehandling hos danske læger

”Du har det godt, for dine blodprøver er fine”. Den besked fik jeg mange gange, dengang jeg stadig var rigtig syg af lavt stofskifte, selvom jeg var i behandling med Eltroxin.

Først da jeg skiftede til en læge, som anerkendte, at jeg stadig havde symptomer trods behandlingen, blev jeg sat i kombinationsbehandling. Det ændrede mit liv.

Jeg ved, at mange andre også har oplevet, at lægen kun kigger på blodprøven. Hvis den er fin, er der ikke mere at gøre, er meldingen. Men det bliver der lavet om på nu. Institut fra Rationel Farmakoterapi udsendte i august en ny vejledning til behandling af patienter med højt- og lavt stofskifte.

Denne vejledning er klart et skridt i den rigtige retning på nogle områder. For eksempel står der nu står der sort på hvidt, at nogle patienter ikke får det godt, selvom de er i behandling med T4-præparater:

uddrag RIF livskvalitet

Som noget nyt fremgår det af anbefalingen, at disse patienter, kan behandles med en kombination af T4 og T3:

rif kombibehandling

Hvis du ikke føler dig rask, selvom din praktiserende læge siger, at det er du, fordi dine blodprøver er super fine – så kan du henvise til denne vejledning.

Se hele vejledningen om behandling af højt- og lavt stofskifte her:
http://www.irf.dk/download/6rtf2013.pdf

3 comments

  • Fantastisk, min læge har allerede givet mig t3 igår den 21 august 2013
    Kh Anett

  • solveig

    Nogen der kan hjælpe mig med hvilke læger der udskriver denne kombinationsbehandling. Jeg bor i Herning?

  • Hildur

    Du skriver at der er åbent for kombinationsbehandling hos danske læger, men betyder det så at de kan udskrive Liothyronin uden udeleveringstilladelse? Også praktiserende læger? Fordi det siger min praktiserende læge at han ikke kan, da Liothyronin ikke er et registreret lægemiddel i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*