Stop med kunstige sødmidler – og slip af med Hashimotos

Nye undersøgelser har vist, at personer er sluppet af med den ellers kroniske og livslange sygdom, Hashimotos Thyroiditis, ved helt at droppe kunstige sødemidler.

Det lyder næsten for godt til at være sandt – og det er også kun indledende studier, der viser denne sammenhæng.

Men nye undersøgelser på Mount Sinai Hospital i New York bekræfter, at man bør holde sig fra kunstige sødemidler, fordi de kan være medvirkende til at udløse den autoimmune sygdom, Hashimnotos Thyreoditis, der fører til lavt stofskifte. Denne sammenhæng har været kendt i en del år. Det nye er, at den ledende forsker, Dr. Issac Sachmechi, har observeret, at Hashimotos er gået i remission (altså forsvundet) på to patienter, der holdt op med at anvende kunstige sødemidler i dagligdagen.

Han spørger altid nye patienter, der har positive antistoffer (antiTPO) for Hashimotos, om de har et stort forbrug af kunstige sødemidler. Ud af 100 patienter med Hashimotos havde 53 netop et stort forbrug af de kunstige sødemidler – aspartam (Equal, NutraSweet) eller sucralose (Splenda).

Og Dr. Issac Sachmechi registrerer ikke bare dette i patienternes journal. Han har også opfordret til, at disse patienter stoppede med at indtage light produkter.

Tre af hans patienter fulgte dette råd – og ud af disse tre oplevede to fuldstændig remmission af Hashimotos.

Det vil sige, at der ikke længere kunne måles antistoffer i patienternes blodprøver, og de oplevede også, at de kunne lægge behandlingen med stofskiftehormon på hylden. Sagt med andre ord, deres skjoldbruskkirtel begyndte at fungere igen – og den autoimmune sygdom, kunne ikke længere måles i blodprøverne.

Dr. Issac Sachmechi gør dog klart, at der skal laves flere undersøgelser, før det kan konkluderes, at stop af kunstige sødemidler kan bringe Hashimotos i remission. Sammenhængen er nemlig langt fra bevist endnu, og spontan remission af Hashimotos er blevet rapporteret før i den medicinske litteratur.

Men Dr. Sachmechi vil forskere videre i dette.

 

Drop kunstige sødemidler

Men indtil denne forskning kan vise en signifikant sammenhæng – skal vi så ikke bare droppe kunstige sødemidler?

Jeg har dog aldrig selv brudt mig om light produkter – jeg elsker fx Coco Cola – men jeg afskyr Cola Light og Cola Zero. I øvrigt har jeg haft Hashimotos i så mange år, at der nok ikke er nogen vej tilbage for mig.

Men hvis du er nydiagnosticeret med Hashimotos og lavt stofskifte – og hvis du drikker mange light-produkter, så prøv dog at stoppe. Tænk, hvis du kunne slippe for en livslang og behandlingskrævende sygdom?

Der er jo alt at vinde – og intet at tabe, og mon ikke at der er nogle andre sundhedsmæssige fordele ved at stoppe med light-produkter?

Og hvad med de børn og unge, hvis forældre har Hashimotos og lavt stofskifte? Man kan da vel godt tillade tænke, at der ikke er nogen grund til, at de indtager kunstige sødemidler, hvis dette kan være medvirkenee til at Hashimotos bryder ud? De har jo i forvejen en højere risiko for at udvikle den autoimmune sygdom, når deres forældre har den, for Hashimotos er jo arvelig.

Og igen hvad er det at tabe ved at holde sig fra aspartam?

Intet. Tænk, hvis det kan øge chancen for at disse børn og unge ikke udvikler den kroniske sygdom, som de ellers har en større risiko for at udvikle end andre? Det er da et forsøg værd, der slet ikke kan skade.

 

kunstige-sødemidler-web

Kilde: https://healthunlocked.com/thyroiduk/posts/1042299/autoimmune-thyroiditis-with-hypothyroidism-induced-by-sugar-substitutes

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*