Om bloggen

Mit mål er, at der kommer mere fokus på lavt stofskifte. Det er den eneste vej frem til at såvel almindelige mennesker som læger får mere viden om sygdommen.

For lavt stofskifte er en relativ ukendt sygdom. Det er i hvert fald ikke altid det, ret mange mennesker tænker på, når de selv, deres ven/veninde, familiemedlem pludselig får symptomer på sygdommen. Symptomerne kan nemlig meget let forveksles med, at man er doven – eller bare har for meget at se til.

Man kan næsten altid finde en undskyldning for, hvorfor man er blevet træt, tyk, ikke orker at motionere etc.

Desværre er der også mange praktiserende læger, der overser sygdommen i første omgang. For mit eget vedkommende gik der årevis, før jeg fik en diagnose, selvom jeg havde alle symptomerne. Faktisk fik jeg at vide af lægen, at vejen frem til at få mere energi og tabe mig var motion og sund kost. Problemet var bare, at jeg allerede spiste sund kost, og motion – det kunne jeg ikke – for jeg var virkelig syg af lavt stofskifte.

Mere fokus i medierne
Jeg vil gerne have, at der komme mere fokus på lavt stofskifte i medierne. Siden min bog kom ud i maj 2013, er der sket noget. 2013 var faktisk et år, hvor der var mere fokus på lavt stofskifte i medierne – end der nogen sinde har været før.

Det kan man faktisk måle ved at bruge Info Media, som registrerer alle  artikler, der bringes i dansk presse. Der kan man se, at “lavt stofskifte” er omtalt i pressen xx gang i xx og xxx i 2013.

Jeg fortsætter pressearbejdet. Mit mål er at fortsat, at få gjort lavt stofskifte til en “kendis-sygdom”. Ikke fordi der er noget særligt fashionabelt ved at have denne sygdom – nærmest tværtigmod – men fordi, det r vigtigt, at både læger og almindelige mennesker kender til den.

Derudover vil jeg gerne have kommunikeret ud, at selvom vi har lavt stofskifte, er vi ikke ens, og vi skal langt fa altid have samme behandling. Nogle trives på Eltroxin og Euthyrox. Men andre gør ikke.
Det er vigtigt, at vi patienter får mulighed for at prøve andre typer medicin, nemlig T3 (Liothyronin) og NDT, Natural Desicated Thyroid (Thyreoid).

“Det er vigtigt, at alle læger bliver opmærksomme på,
at lavt stofskifte ikke er ukompliceret og let at behandle.

Jeg kan ikke garantere, hvor meget mere, der kommer i medierne, men jeg gør, hvad jeg kan.
Og har I ideer, så send dem gerne til mig: sydendal@phmedier.dk

Min holdning og nyheder
Jeg er ikke sur på”lægerne”. For det første kan læger ikke skære over én kam, de er forskellige, og de har forskellige holdninger. Min egen læge, som oversete min sygdom i flere år, er jo ikke ond, Faktisk er han utrolig rar og empatisk. Det var jo ikke med vilje, at han overså min sygdom. Han vidste ikke bedre.

Men alligevel kan jeg blive vred og oprørt over, at nogle læger ikke lytter til patienterne, når de fortæller, at de er syge. Det prøvede jeg jo selv. Som journalist er jeg vant til at være subjektiv i det jeg skirver. Jeg skriver også subjektive nyheder her på bloggen. Men jeg lader også min holdning skinne igennem andre gange. Det er jo meningen med en blog, og jeg skal da indrømme, at jeg kan få følelserne i kog, når jeg oplever mennesker, der har det rigtig dårligt, men ikke kan få hjælp fra deres læge. Jeg har jo prøvet det selv.

Men der skal være plads til det hele her på bloggen.

Jeg håber, at du vil følge mine indlæg. Giv også gerne feed back og fortæl mig, hvis der er emner, som du synes skal tages op.

 

Mange hilsner fra

Helle Sydendal

3 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*