Glemmer du? Brug et journalistisk værktøj: Optag samtalen med din læge.

 

Glemmer du, så husker din telefon!
Alt du behøver er en app, der kan optage.
Også når du er hos lægen. Måske har du svært ved at huske, hvad lægen siger. Eller måske vil du gerne have, at din bedre halvdel også får indblik i din dialog med lægen.
Det er god stil at oplyse, at samtalen bliver optaget. Men det er ikke ulovligt at optage, uden at have gjort lægen opmærksom på det.

 

Jeg huskede meget dårligt, dengang jeg ikke var velbehandlet for lavt stofskifte, og jeg ved, at sådan er der mange andre, der har det. Derfor kan det være svært at huske, hvad lægen har sagt, når man først er kommet hjem. Og det er jo ikke så smart, at man ikke kan huske det! Desuden kan det også være rart at tale med sin bedre halvdel om den besked, man fik til konsultationen. Derfor kan jeg kun opfordre til, at du bruger et journalistisk arbejdsredskab, nemlig “optageren”.

Nu har jeg arbejdet som journalist i mange år, og selv efter at jeg er blevet velbehandlet og igen kan huske, så er en optager alligevel fast inventar under et interview. Især hvis det er vigtigt at huske alle detaljer.

Men optagelse af samtaler kan bruges til meget andet journalistisk arbejde.

Det kan også bruges, når man er hos lægen, og her er det jo ofte vigtigt, at man husker detaljerne.

Det er let at optage

Nu om dage er det super let at optage samtaler. Man kan selvfølgelig bruge en gammeldags diktafon, men sådan en, er der nok ikke mange, der har.

Til gengæld findes der et hav af forskellige apps til telefonen, som ved et enkelt tryk optager en samtale i fin kvalitet.

Derfor kan jeg kun anbefale, at I tager dette lille journalistiske hjælpemiddel til jer og burger det, når I er hos lægen.

Vi vil jo gerne have det fulde udbytte af det, som lægen fortæller. Derfor er det trist, hvis man kommer hjem og slet ikke kan huske, hvad der blev sagt.

 

Men må man optage en samtale? Ja!

Jeg anbefaler helt klart, at du forklarer lægen hvorfor, at du gerne vil optage samtalen.

Hvis du fortæller helt ærligt, at du husker dårligt, og desuden gerne vil høre samtalen igennem sammen med din mand eller kone, mon så ikke, at de læger fleste vil have forståelse for det?

Men er det ulovligt at optage samtaler, uden at oplyse det til lægen?

Nej, det er det ikke. Ikke så længe, at du selv deltager i samtalen. Hvis du har en med ind til lægen, må denne person også godt optage, hvis du har givet samtykke til det.

Så selvom det vil være god stil, at spørge om eller blot oplyse lægen om, at man optager samtalen – så er det ikke ulovligt at lade være.

Det ved lægerne også godt. Det er der i øvrigt skrevet en artikel om på Lægeforeningens website:
Skjulte billed- og lydoptagelser:

Hvad har patienten lov til? | læger.dk (laeger.dk)

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*