Mennesker med lavt stofskifte fryser lettere og forbrænder færre kalorier

Kender I det, at andre ikke forstår, hvorfor man sidder og fryser? Eller hvorfor man har svært ved at holde vægten? Det er der faktisk en forklaring på, hvis man har lavt stofskifte.

Af lavtstofskifte.info

Fordi lavt stofskifte er forbundet med både kuldefølsomhed og vægtøgning, har forskere ved Department of Endocrinology, Diabetes and Metabolism, University Hospital Basel i Schweiz, har kigget nærmere på det.

Og ja, den er god nok. Mennesker med lavt stofskifte har sværere ved at holde varmen. Desuden forbrænder de færre kalorier, når de udsættes for kulde eller varme, end raske mennesker og dem, der er velbehandlet for lavt stofskifte.

Kulde øger energiomsætningen med 15%, når stofskiftet er normalt

Forskerne målte kroppens varmeproduktion (termogenese) ved mild kuldeeksponering i 90 minutter. Resultaterne viste, at energiomsætningen steg med 15% hos de personer, der var velbehandlede for lavt stofskifte i forhold til dem, der ikke var det.

Varme øger energiomsætningen med 8%, når stofskiftet er normalt

Forskerne kiggede også på, hvad der sker, når man udsættes for varme. Og her viste det sig, at hos de personer, der var velbehandlede for lavt stofskifte, steg energiomsætningen med 8%, når de blev udsat for varmere omgivelser. Dem, der ikke var behandlet for lavt stofskifte, opnåede ikke en større energiomsætning på grund af varme.

Det er altså en god forklaring på, hvorfor mennesker med lavt stofskifte fryser mere og tager på i vægt.

Kilde:

Resolution of Hypothyroidism Restores Cold-Induced Thermogenesis in Humans – PubMed (nih.gov)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*