Migræne og overvægt hos børn kan skyldes lavt stofskifte

Ny forskning peger på en overraskende forbindelse mellem migræne og børn med ekstra kilo.

Har dit barn migræne og kæmper med overvægt? Undersøgelser viser, at børn med migræne og overvægt ofte kan have problemer med stofskiftet.

I undersøgelsen blev 200 børn delt i to grupper: 100 med migræne og 100 uden. Det viste sig, at de børn, der led af migræne, også oftere havde den tilstand, der kaldes subklinisk lavt stofskifte.

Interessant nok var overvægt og fedme også hyppigere blandt børnene med migræne. Faktisk havde 77% af de overvægtige børn – som også havde migræne – subklinisk lavt stofskifte.

Så hvad er subklinisk lavt stofskifte? Det er den første fase af lavt stofskifte, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok af hormonet kaldet T4. Kroppen forsøger at kompensere ved at øge et andet hormon kaldet TSH.

Konklusionen fra denne undersøgelse er, at hvis dit barn lider af migræne, især hvis han/hun også er overvægtig, er det en god idé at få tjekket barnets stofskiftet.

Så husk, hvis dit barn kæmper med migræne og overvægt, så er det en god idé at tale med en læge om det.

 

Kilde: “Potential Association between Subclinical Hypothyroidism and Childhood Migraine.” Medicina (Kaunas). September 2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*