Principiel sag: Kvinde med lavt stofskifte får en million i erstatning

lavt stofskifte

Kvinde med lavt stofskifte en million i erstatning. I Vestre Landsret fik hun ordet på, at hun ikke har kunnet arbejde siden november 2006, og at hun burde have været tilkendt førtidspension dengang.

Jeg hoppede en meter, da jeg læst en artikel på TV2 her til morgen:

Kvinden blev ramt af lavt stofskift i 2004 og pga. symptomer som fx hjerteproblemer, overvægt og ondt i kroppen, og hun har ikke kunnet arbejde siden 2006. Hun fik afslag på både sygedagpenge og førtidspension af Randers kommune, som hun bor i. Men nu får hun altså en million i erstatning af sin kommune.

Kvindens sagsbehandler indstillede hende til førtidspension i 2006, men det blev afvist af kommunen. Nu er landsretten gået imod både Randers Kommune og byrettens afgørelse.

– Det kan få principiel betydning, at borgerne ikke bare kan få besked om, at de skal tabe sig. Det har man nu rettens ord for, at det kan man ikke, siger kvindens advokat, Bjarne Overmark, til tv2oj.dk og fortsætter: – Hvis man har ondt i kroppen, når man bevæger sig, så er det jo klart, at man holder op med det.

I 2012 fik kvinden tilkendt førtidspension. Den erstatning hun får, dækker perioden fra 2006 til 2012, hvor hun måtte leve for lånte penge efter afslag på både sygedagpenge og førtidspension.

Jeg kender mange, der er på førtidspension på grund af lavt stofskifte. Fælles for dem er, at de kun har haft mulighed for at afprøve behandling med standardmedicinen, Eltroxin eller Euthyrox. Og jeg kender heldigvis også mange, der har fået livet tilbage, efter de fik hhv. suppleret standardmedicinen med Liothyronin – eller kom på Thyroid.

Nogle af disse mennesker har været heldige at komme til en af de danske læger, der tilbyder denne behandling. Men desværre har mange danske endokrinologer (speciallæger i hormonsygdomme) ikke den særlig fokus på lavt stofskifte, men derimod på andre hormonsygdomme. Derfor er det ofte, at de er uvidende og usikre på behandling med såvel Liothyronin (T3) og Thyreoid (T3 og T4).

Jeg kan naurligvis ikke lade være med at tænke på, om den omtalte kvinde har prøvet medicinering med andet end Eltroxin eller Euthyrox. Hvis ikke – så håber jeg bare, at denne kvinde nu kan få råd til at finde en ny læge, evt. en privatlæge, så hun kan afprøve en anden type medicin.

 

lavt stofskifte

I onsdags fik en kvinde med lavt stofskifte en million i erstatning. I Vestre Landsret fik hun ordet på, at hun ikke har kunnet arbejde siden november 2006, og at hun burde have været tilkendt førtidspension dengang.
Foto: 123rf/ Wavebreak Media Ltd

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.


*