HypothyroidMom kommer til Danmark. Læs hendes stofskiftehistorie her

Jeg havde fornøjelsen af, at møde Dana Trentini, da jeg skrev en række case-historier til min amerikanske bog, From hypothyroid to Healthy, her i blandt hendes rørende historie. 
Og jeg tog en række billeder af Dana - her fra hendes hjem i Jersey City med udsigt til New York. Flot, ikke?
I dag bor Dana i Canada.

Dana Trentini, der er stifter af HypothyroidMom.com, kommer til Danmark og holder foredrag i maj 2017. Udover, at hun er en fantastisk formidler, så har hun også en fantastisk rørende stofskifte-historie. Den fik jeg lov til at skrive, da min bog, Få livet tilbage, blev udgivet i USA. Her er et uddrag fra min amerikanske bog.

 

Dana Trentini har haft symptomer på lavt stofskifte det meste af sit liv, men symptomerne blev voldsomt forværret efter fødslen af hendes første søn. På det tidspunkt gik hun til nogle af de bedste læger i New York, og hun var på det tidspunkt overbevist om, at hun fik den bedste mulige behandling.

I dag ved Dana blevet meget klogere, og hun er klar over, at hun ikke fik den bedste behandling dengang.

I dag er hun fx klar over, at lavt stofskifte kan give mange forskellige symptomer, fx kan sygdommen påvirke kvinders graviditeter og deres ufødte babyer. Og det var netop i forbindelse med graviditet, at Dana måtte betale den ultimative pris for ikke at have fået den rette behandling. Da hun blev gravid for anden gang, mistede hun nemlig barnet i 12 uge.

Men i dag har Dana skiftet læge, og hun får den type medicin, som passer til hende. Hun føler sig sund og rask, trætheden er væk, og hun er en glad kvinde og mor til to skønne drenge. Men hun glemmer ikke, hvad hun gik igennem dengang.

 

Overvældet med træthed

Men hele stofskifteforløbet startede for alvor, efter Dana havde født sin første søn. Dengang var livet ikke lige, hvad hun havde drømt om. Som nybagt mor, ville hun selvfølgelig gerne have overskud til at være sammen med sit barn og nyde livet. Men hun havde ikke ingen energi.

– Symptomerne på lavt stofskifte overtog mit liv totalt. Jeg var overvældet af træthed. Jeg kunne ikke vågne om morgenen, heller ikke selv jeg hørte min baby græde. Jeg kunne høre hans gråd, men min krop vågnede bare ikke op, fortæller Dana.

” Jeg indså, at det var farligt for mit et år gamle barn, at han havde en mor, der ikke kunne holde sig vågen og tage sig af ham ordentligt.”
– Dana Trentini

Ikke nok med det. Derudover havde Dana en masse fysiske symptomer: – Mit hår faldt af. Mine hæle var sprækkede, min hovedbund kløede, mine ben var følelsesløse, og det var umuligt for mig at tabe de kilo, jeg havde taget på under graviditeten, fortæller Dana.

 

Du er deprimeret!

Da hun kom til tjek hos lægen efter graviditeten, fortalte hun om sine symptomer. Desværre førte det ikke til noget: – Lægen gav mig en recept på et antidepressivt middel og fortalte mig, at mange kvinder fik en fødselsdepression, fortæller Dana.

– Men jeg havde ikke fødselsdepression. Jeg vidste, at jeg var syg. Jeg vidste bare ikke, hvilken sygdom jeg havde, siger Dana.

I løbet af dagen kunne Dana falde i søvn uden varsel: – Jeg kunne falde i søvn, mens jeg legede med min søn, og jeg husker tydeligt den dag, hvor vågnede liggende på gulvet med legetøj presset op mod mit ansigt og ikke helt vidste, hvor jeg var. Jeg kiggede på uret og blev chokeret. Jeg havde sovet i over en time,” siger Dana. På det tidspunkt var hendes søn et år gammel.

– Jeg indså, at det ikke kunne fortsætte sådan. Tænk, hvis der skete mit ét år gamle barn noget. Det var ikke i orden, at han havde en mor, som ikke kunne holde sig vågen og tage sig ordentligt af ham. Jeg var nødt til at hyre en babysitter for at sikre, at der ikke skete noget med ham. Som mor følte jeg mig som én stor fiasko.

 

Har været syg længe før

Når Dana ser tilbage, tror hun, hunhar lidt af lavt stofskifte det meste af sit liv: – Jeg har været plaget af mange symptomer, herunder kronisk forstoppelse, usædvanlig kraftige menstruationer og konstante infektioner, siger Dana, ryster på hovedet.

Men hun blev først diagnosticeret med lavt stofskifte en dag, hun havnede på skadestuen med smertefulde nyresten: – Heldigvis mødte jeg den dag en læge, som gjorde sit job opdagede mit lave stofskifte, husker Dana husker og siger: – Det var en begyndelse.

Herefter blev hun sat på T-4medicin (Levothyroxine), og derefter troede hun selv, at alt var i orden, men i dag ved hun, at hun ikke var velmedicineret.

 

Jeg havde fornøjelsen af, at møde Dana Trentini, da jeg skrev en række case-historier til min amerikanske bog, From hypothyroid to Healthy, her i blandt hendes rørende historie. Og jeg tog en række billeder af Dana - her fra hendes hjem i Jersey City med udsigt til New York. Flot, ikke? I dag bor Dana i Canada.

Jeg havde fornøjelsen af, at møde Dana Trentini, da jeg skrev en række case-historier til min amerikanske bog, From hypothyroid to Healthy, her i blandt hendes rørende historie.
Og jeg tog en række billeder af Dana – her fra hendes hjem i Jersey City med udsigt til New York. Flot, ikke? I dag bor Dana i Canada.

Jeg mistede mit barn pga. høj TSH

– Jeg havde tillid til mine læger, og jeg tog min medicin, som jeg skulle. Dengang regnede jeg også med, at lægerne hvad styr på min sygdom, da jeg igen blev gravid i slutningen af 2008, siger Dana og fortsætter: –  Af alle steder i verden regnede jeg med, at de højtuddannede læger i New York vidste, hvad de havde med at gøre.

I dag er hun klar over, at New Yorker-lægerne ikke vidste, at gravide kvinder skal behandles, så TSH’en ligger under 2,5 mIU / L.

– Under deres behandling, steg min TSH i graviditeten til langt over det anbefalede referenceområde for gravide kvinder, siger Dana, kigger ned og ryster på hovedet.

Hun aborterede i 12. uge. Og hun glemmer det aldrig. En par dage tidligere havde hun en fornemmelse af, at noget var galt med hendes ufødte baby. Da hun kom til ultralyd, fortalte sygehuspersonalet, at barnet ikke havde nogen hjerteslag.

Dana var helt knust.

 

Alt gav mening, da hun læste forskning

Men livet gik videre. Dana og hendes mand ville gerne have et barn til.

– Den ufrivillige abort, jeg var igennem, fik mig til at indse, at jeg måtte finde en ny læge, der var mere vidende om lavt stofskifte, siger Dana. Under sine studier, var hun teamleder for forskerholdet bag en prestigefyldt professor, og denne forskningserfaring hjalp hende til at være i stand til at dykke ned i forskningen omkring lavt stofskifte.

– Jeg læste også bogen Living Well With Hypothyroidism af Mary Shomon, og jeg havde booket et møde med hende efter min abort. Takket være denne konsultation, blev jeg overbevist om jeg havde brug for en ny læge, og Mary hjalp mig finde min nuværende læge, som er helt fantastisk, siger Dana og forklarer:

– Det tog omkring seks måneder for min nuværende læge, at tilpasse behandlingen af mit stofskifte. Jeg kom på Nature-Throid (NDT, naturlige stofskiftehormoner, red.), og for hvert besøg blev jeg sat lidt op i dosis. Hver gang spurgte lægen også: Hvordan har du det?  Jeg havde det bedre, men jeg havde det ikke perfekt. Så en dag sagde lægen: Lad os prøve en kombination af Nature-Throid og time-released T3. Bingo, det var den perfekte kombination for mig, smiler Dana.

– Ved den kommende konsultation, spurgte lægen igen: Hvordan har du det? Der svarede jeg, at jeg havde det fantastisk, og så begyndte jeg at græde. Efter ikke at have det godt i flere år, følte jeg mig endelig godt tilpas, fortæller Dana, der blev gravid igen i 2010, og fødte sin anden søn i en alder af 40.

 


Kom og mød Dana Trentini 13. maj i Herlev.

Den Danske Hypothyreose Landsforeninge og Stofskiftesupport afholder foredraget, og der kan købes billetter her: https://billetto.dk/e/lavt-stofskifte-en-folkesygdom-billetter-176889

Bemærk, at der er særpris (100 kr.) for DDHL-medlemmer.

 

Se mere på Danas blog, HypothyroidMom.com

Kvinden, der hjalp Dana videre til et velhandlet stofskifte, er den kendte Mary Shomon
Jeg kan kun anbefale, at man også kigger på Mary’s side, hvis man kan læse engelsk, hun har skrevet et utal af spændende artikler om lavt stofskifte.


From-Hypothyroid-to-Healthy-US-forside Dette uddrag kommer fra bogen:
From Hypothyroid to Healthy – Get Your Life Back with Successful Diagnosis and Treatment.
På dansk: Få livet tilbage – en bog om lavt stofskifte.

 

 

 

 

 

Del gerne:

Banner Dana 13 maj 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*