Glemmer du? Så brug et par journalistiske hjælpemidler

optager

Jeg huskede meget dårligt, dengang jeg ikke var velbehandlet for lavt stofskifte, og jeg ved, at sådan er der mange andre, der har det. Derfor kan det være svært at huske, hvad lægen har sagt, når man først er kommet hjem og skal fortælle sin bedre halvdel om den besked, man fik til konsultationen.

Nu arbejder jeg til daglig som journalist, og selvom jeg i dag er velbehandlet og husker helt fint, optager jeg alligevel de samtaler og interviews, hvor det er vigtigt for mig at få detaljerne med.

Nu om dage er det super let at optage samtaler.

Der findes mange forskellige apps til telefonen, som ved et enkelt tryk optager en samtale i fin kvalitet. Derfor kan jeg kun anbefale, at andre også tager dette lille journalistiske hjælpemiddel til sig.

Vi vil jo gerne have det fulde udbytte af det, som lægen fortæller, og derfor er det trist, hvis man kommer hjem og slet ikke kan husk, hvad der blev sagt.

Derfor kan det være en god ide at optage sin konsultation hos lægen.

Men husk, at du naturligvis skal spørge, om det er i orden at optage samtalen. Men hvis du fortæller helt ærligt, at du husker dårligt, og desuden gerne vil høre samtalen igennem sammen med din mand eller kone, mon så ikke, at de fleste vil have forståelse for det?

Et andet journalistisk hjælpemiddel er at skrive sine spørgsmål ned. Så hvis du husker dårligt, så lav også en huskeliste. Tag en blyant med og streg dem ud efterhånden, som du har fået svar på dine spørgsmål.

Optage samtaler uden at oplyse det??

“Er det ulovligt at optage samtaler, uden at modparten ved det?”

Det spørgsmål har jeg fået i min mailboks adskillige gange, siden jeg lagde blogindlægget ud i går. Dertil er svaret: Nej, i Danmark er det ikke ulovligt at optage en samtale skjult, hvis man er part i sagen.

Men man kan diskutere, om det er god stil, at gøre. Hvis du har en læge, som du som du vil bevare tilliden til, skal du aldrig optage samtalen uden at spørge først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*